duminică, 18 octombrie 2009

FLORI DE TOAMNA IN GRADINA BOTANICA

............Au trecut Sarbatorile Iasilor, asa ca nenumaratele.. optiuni de petrecut weekendul in orasul nostru s-au redus fulgerator.
.........Din fericire insa, independent de planurile maretze ale primariei, toamna isi face singura treaba si transforma Gradina Botanica din Iasi intr-o expozitie ( de culori) in aer liber. Asa ca iubitorii de culoare si plimbare isi pot gasi alinarea sus, in Dealul Copoului.
............In plus, pentru cei focusatzi pe obiective ceva mai concrete, azi se deschide si o expozitie care se incadreaza in definitiile clasice - " Flori de toamna ", editia a 33-a (!).
..........130 de soiuri de crizanteme , peste 70 de soiuri de tufănele, alaturi de alte soiuri şi forme decorative (dovlecei, bostani, varză, ardei etc) , precum si o colecţie de fructe şi seminţe provenite din speciile lemnoase de pe toate continentele, toate pot fi admirate asadar de geografi si nongeografi intre 18 octombrie – 8 noiembrie, in Gardina Botanica.
............. So, enjoy it!!!!!

Sursa: http://uaic.ro/uaic/bin/view/Main/N0910141126

Un comentariu:

viorc spunea...

da! sincer mi-e dor de Iasii in haina de toamna. Copoul galben cu lumanari negre dantelate in scoarta teilor, gradina botanica vesela si trista, gatita in haine vii pentru Cuvioasa Parascheva, mirosul de busuioc de pe strazi si multe multe amintiri. Stiu ca orasul a fost sub asediul pelerinilor insa este asa o atmosfera...de Iasi dulce si amara sufletului mieu!