marți, 16 martie 2010

INSIR-TE MARGARITE (PERLE)

Motto-ul basmelor romanesti se potriveste de minune seminarului de Centre si Regiuni Turistice, pe care s-a intamplat sa-l tin semestrul acesta. Asa ca teribila zi de luni a devenit ziua basmelor moderne, depanate cu talent de GT3-isti, si generand efecte emotionale complexe in randurile audientei, de genul mioriticului rasul - plansul.
La cererea unora dintre spectatori si/sau coautori, o sa mai amintesc din cand in cand unele citate memorabile:
- acu' vreo 2 saptamani, de exemplu, am aflat cu surprindere de existenta Insulelor BALNEARE, situate in Marea Mediterana, f. interesante datorita suprapunerii lor geografice perfecte cu Insulele BALEARE
- localizari identice se pare ca au si Marea MEDITERANA cu Marea MEDITERANEANA
- de-a dreptul naucitoare a fost explicatia data motivelor pentru care turistii straini aleg ca destinatie Franta: pe locul 2 (!!) in preferintele turistilor era mentionata "LA VIE AU CHATEAU", insemnand, cf. autoarelor proiectului, "VIATA DE CAINE" (probabil o referire subtila la cainii cu covrigi/croissant in coada, simbol categoric al bunastarii si properitatii).
Efectul coplesitor al ultimei a fost atat de puternic ca mi-a sters din memorie alte productii similare. Insa, dupa o saptamana de refacere, yoga si ginkgo biloba, o sa revin cu noutati.

Niciun comentariu: