marți, 16 iunie 2009

EXTREME TOURISM - CAMINITO DEL REY




















La sugestia unui proaspat absolvent de Turism (Lucian R) si spre folosul proaspetilor boboci in Turism, iata o noua destinatie interesanta pentru iubitorii (si mai ales detinatorii) de sangre caliente si de senzatii tari: EL CAMINITO DEL REY.
****Asadar, clientela tinta: turisti alocentrici, alpinisti, high, inconstienti, depresivi, certati cu legea...
Din aceeasi gama cu Huashan Mountain, este vorba de un traseu turistic mai degraba informal (caci, oficial, accesul este interzis din 2000, datorita gradului foarte ridicat de risc, atestat de altfel de decesul unor turisti), dar extrem de spectaculos, fapt pentru care e gasit si intens parcurs de dependentii de adrenalina.

****Localizare:Traseul se afla in defileul El Chorro, din sudul Spaniei, langa Malaga, intr-o zona foarte cunoscuta de practicantii turismului extrem (ai alpinismului, in special): pe aici e accesul catre Makinodromo, un sector foarte renumit pentru climbing.
****Istoric: Traseul El caminito del Rey a fost construit intre 1901-1905 si-si datoreaza numele regelui Alfonso XIII, care l-a inaugurat, odata cu finalizarea barajului construit pe raul Guadalhorce. Cararusha Regelui (cam asa s-ar traduce) urmareste peretele canionului si are cam 1 m latime, mai multe portiuni lipsa (de aici si riscul ridicat de a cadea cam 300 m in gol sau.. in valurile lui Guadalhorce) si peisaje superbe in jur. Era folosit de localnici, in trecut, pentru a se deplasa intre hidrocentralele construite langa doua cascade din apropiere: Chorro si Gaitanejo. Pe viitor, se pare ca autoritatile spaniole tin sa profite mai mult de potentialul acestei zone, amenajand-o si reintroducand-o in circuitul turistic.
****Avantaje: cei care cedeaza nervos la prima intalnire cu Caminito del Rey (din specia celor ce sunt raportati rataciti cu haine si pantofi de firma in Bucegi... sau a celor ce urca Raraul in shlapi si cu combina racnind manele pe umar...) pot fugi repede la Mediterana, s-o faca pe sardina la soare, band o cerveza sau un vin de Malaga.
****P.S.1. Astept sugestii pentru destinatii similare din Romania.
****
P.S.2. Astept prima agentie de turism infiintata de studentii mei, profilata pe o forma de turism de nisha. Vin cu forfecutza la inaugurare...:D
*

4 comentarii:

Anonim spunea...

Me like it...

IOANA spunea...

me toooo...:D

viorc spunea...

imi aminteste de canionul 7 scari din piatra mare, in perioada in care nu era amenajat! exista o diferenta colosala intre caminito del rey si 7 scari in privinta dificultatii, lungimii traseului, dar si la noi erau portiuni lipsa de traseu (podetele de lemn, bare de sustinere etc.). oricum, super tare pentru cei cu multa adrenalina si de ce nu...un turism de nisa!!!

IOANA spunea...

Nisha ..la propriu si la figurat